Helteinen Susihölkkä

25.7.2016

Helteisen kostea keli teki olosuhteet varsin vaativiksi eilen juostussa Susihölkässä. Tämä näkyi niin osanottajamäärissä kuin tulostasossakin. Puolimaratonilla parasta vauhtia piti sarjan M50 voittaja Jari Keskinen ajalla 1.32.47. Naisten nopein oli Team Rajun Kati Haromo kellottaen 1.53.40. Lyhyemmän seitsemän ja puolen kilometrin reitin kiersi nopeiten Kylmäkosken Veikkojen Juha Nyyssönen aikaan 27.40. Järjestävän seuran Nousiaisten Suden Jaani Merenlehto hävisi Nyyssöselle vajaan minuutin ja Jukka Siivonen oli kolmas. Nopein nainen oli Varsinaisuomen Veteraaniurheilijoita edustava Teija Toivonen, joka voitti sarjan N40 hyvällä ajalla 33.36.

Osallistujamäärässä palattiin takaisin aikaan ennen puolimaratonia, sillä mukana oli kaikkiaan 44 juoksijaa. Helteisen sään lisäksi hölkän siirto parhaaseen lomakauteen saattoi vaikuttaa osallistujamäärään negatiivisesti. Myös lauantaina Lokalahdella juostu Ike-hölkkä ja Oulussa samaan aikaan käydyt Kalevan Kisat veivät varmasti veronsa. Ensi vuoden osalta kilpailun kohtalo onkin pohdinnan alla. Tulokset.