Viikonlopun saldo: Suomen ennätys ja 8 piirinmestaruutta!

7.8.2016

Susilaisten hieno kesän menestysputki sai jatkoa viikonloppuna Turussa kisatuissa nuorten piirinmestaruuskisoissa. Kotiintuomisina oli kaikkiaan 8 piirinmestaruutta, 3 hopeaa ja 4 pronssia. Viikonlopun kruunasi kuitenkin Iida Veraisen juoksema kesän toinen Suomen ennätys. Tällä kertaa se syntyi 200 metrin aidoissa, jossa Iida lohkaisi yli neljä kymmenystä viime viikolla tekemästään kesän kärkituloksesta. Uudet SE lukemat kirjataan nyt numeroin 29.41, jotka toivat luonnollisesti mukanaan myös piirinmestaruuden. Lisäksi Iida otti kisoissa kolme hopeaa. Pituudessa ylittyi uusi metriluku tasatuloksella 5.00; kaksi muuta tulivat 60 metrin aidoista ja sileältä.

Varsinaisia mestaruusrohmuja olivat kuitenkin Euran Rami ja Äijälän Heikki kolmella piirinmestaruudella kumpainenkin. Ramin pituuden voittotulos 5.11 on lisäksi Suomen kauden tilastokakkonen ja 60 metrin alkuerissä syntynyt 8.13 tilastokolmonen. Loppukilpailussa Rami nipisti tuosta ajasta vielä kuusi sadasosaa, mutta valitettavasti tuulta oli hivenen liikaa tilastoja ajatellen. Kolmas mestaruus tuli 200 metrin sileältä ennätysajalla 27.31 ja bonuksena pronssia korkeudesta niinikään ennätystuloksella.  Heikki puolestaan nappasi mestaruustriplan 100 metrin sileältä, 300 metrin aidoista ja pituudesta. Aidoissa ja pituudessa syntyivät myös uudet ennätykset numeroin 42.04 ja 6.22.

Kaisa Äijälä hallitsi bravuurilajiaan kuulantyöntöä, jossa mestaruus irtosi tuloksella 10.50. Lisäksi Kaisa otti pronssia pituudessa ennätyksellään 4.97; kummassakin aitajuoksussa tuloksena oli neljäs sija. Elina Verainen palasi vammojen jälkeen mitalikantaan kahden pronssin arvoisesti kuulassa sekä 80 metrin aitajuoksussa tuloksin 10.09 ja 13.67. Nuoremasta ikäluokasta Eelis Eskola oli mukana P9-sarjan  miniotteluissa. Tulokset.