Noustelaista urheilua jo vuodesta 1914!

Ajankohtaista

19-22-vuotiaiden SM-kilpailut kisattiin viikonloppuna Kemissä. Suden Heikki Äijälä juoksi M19- sarjassa 400m:n sileällä hopeaa ajalla 49.83. Sijoitus lämmitti mieltä vaikka aika jäi vaisuksi kentällä pyörineen tuulen vuoksi, myös muilla juoksijoilla oli vaikeuksia yltää parhaimpiinsa. Heikillä oli kovat odotukset näistä kisoista, sillä viikkoa aiemmin Turun Kalevan kisat kaatuivat heikkoon taktikointiin, jossa alkumatka juostiin liian rauhallisesti, tuolloin loppuaika oli 49.72 , joka riitti 13. sijaan. Sunnuntaina Kemissä Heikki osallistui vielä 200m:n juoksuun, jossa matka päättyi alkueriin. Kauden aikana nopeus ei ole ollut parhaimmillaan ja mitaleihin olisi vaadittu kova ennätysparannus. Kausi on nyt ohi ja katse on jo talven harjoituksissa ja ensi kaudessa.
Harjoitukset kentällä päättyneet kesältä 2020. Jatkamme talviharjoituksia syyskuun lopulla, niistä tulee tietoa näille sivuille.
ti 18.8 pistekilpailujen korvauslajit klo 18-20.00. to 20.8 EI harjoituksia vaan Vakkasuomen mestaruuskilpailut Mynämäessä. Ilmoittautuminen 17.8 mennessä: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=26241
Hikinen viikonloppu on vietetty Pännäisissä eli Pedersöressä Pietarsaaren kupeessa. Torstaina tutustuminen kenttään ja verrytellen matkajumit pois. Perjantaiaamu valkeni aurinkoisena ja lopulta varsin helteisenä, joka laittoi Iidan, Kaisan ja 27 muuta 17- vuotiasta tyttöä koetukselle pituuden karsinnassa 2.5 tuntia kentällä ollen ilman aurinkosuojia. Tytöt päättivät järjestää valmentajalle jännitystä ja jättivät parhaat tulokset viimeiselle kolmannelle kierrokselle. Kaisan tulos 489 ei valitettavasti riittänyt lauantain finaaliin, mutta Iida meni jatkoon tuloksella 536. Lauantaiaamun Kaisa avasi 200m:n juoksulla kauden parhaalla ajallaan 28.07. Iida taas aloitti lauantain urakan 100m:n aitojen alkuerillä, joista hän lähti ennätyksellään 14.26 illan finaaliin. Iltapäivän helteessä urakka jatkui pituus finaalissa, josta kuudes sija tuloksella 531 ja viimeisen hypyn jälkeen suoraan aitajuoksun lähtöpaikalle. Lopputulos oli pronssimitali jälleen omalla ennätyksellä 14.12 ihanne olosuhteissa. Kisan voitti mm. suomenennätyksen ja maailmantilaston kärkituloksen 16- vuotiaiden 7-ottelussa viimekaudella tehnyt Saaga Vanninen Tampereen Pyrinnöstä. Sunnuntaina kisat jatkuivat ja molemmat tytöt lähtivät 400m:n aitoihin kovasti jännittäen. Kaisa juoksi mtkan ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja pääsi lähelle ennätustään 1.09.82 sijoittuen kokonais kilpailussa sijalle 10. Toisessa erässä Iida juoksi enmätyksellään 1.04.97 neljänneksi. Kisan voitti Raision Kuulan Aada Aho ajalla 58.91, mikä on Euroopan kärkiaika 17 - vuotiaissa. Kisareissu oli antoisa, mutta raskas. Torstaina jatkamme jännittämistä Kalevan kisoissa Turussa Heikin 400m:llä ja siitä viikon päästä 19-vuotiaiden Sm-kisoissa Kemissä.
Pm-menestystä (28.7.2020)
Viikonloppuna kisailtiin Turussa sisulisäikäiseten piirinmestaruuksista. Onneksi kisoissa sai kuulla seuramme nimen ja pari innokasta kisailijaa Sudesta oli mukana. Eelis Eskola pyöräytti pronssimitalin moukarissa tuloksella 20.09. Hän urakoi myös kiekossa, keihäässä ja 60m aitajuoksussa, jossa sijoittui hienosti neljänneksi. Pikkusisko Helga aloitteli myös kisauraa ja osallistui mm. pituuteen ja 40m juoksuun. Kesän aikana aikuisurheilijoistamme Kaisa Äijälä, Iida Verainen ja Elina Verainen ovat myös osallistuneet piirinmestaruuskisoihin joista saaliina muutama pm-mitali.